Новини

5 януари 2019

Персонализирани мартеници {by} AriStyle

Празникът на Баба Марта в българските традиции е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Белият цвят на мартеницата символизира чистотата, невинността и радостта. В българските традиции бялото е и знак за красота, а червеното е цвят на жизненост, на здраве и любов, на победата, на живота и храбростта, на светлината на изгряващото и залязващото слънце.
Мартеницата е символ на мир и любов, на здраве и щастие. В белия цвят е втъкана чистотата и искреността на отношенията, а в червения – топлотата, на приятелството и взаимната обич. Първите мартеници, предназначени за окичване на хората и
добитъка, били само от усукан бял и червен конец. По-късно в някой области се прибавили златна или сребърна паричка,
която служела за предпазване от болести. Чувството за красота и оригиналност повлияло значително върху облика на мартениците. Сега те са се превърнали в едно много изтънчено бижу.
ОБИЧАИ
Носенето на мартеници е български народен обичай. Баба Марта е един от най-почитаните български обичаи, запазил се от древноста до наши дни. На 1 Март всеки подарява на своите близки специален амулет наречен мартеница, който ще го дари със здраве и сила през следващата година.

Отбележете този толкова български празник със своите служители. Дарете ги с ръчноизработени мартеници и брандирани картички. Ето и нашите предложения

Картичка с Мартеница Пижо и Пенда - 1 

Картичка с Мартеница Пижо и Пенда - 2

Ако желаете да изработим уникални авторски картички с мартеници, съобразени с Вашия бюджет, специално за вашата компания може да се свържете с нас.

За контакти с нас:

Ани Кръстева

тел.0876 312 389

email - event@aristyle-events.com