Общи условия за ползване

Скъпи клиенти,

По-голяма част от продуктите, които предлагаме са ръчно изработени
и не се поддържат на склад.

Сроковете за изработка са различни в зависимост от поръчания от Вас продукт

(потвърждението на поръчката става единствено след изпращане на капаро, приблизително половината, или цялата сума, според вашите предпочитания):
 
Сватбени покани и подаръци за гости, покани за кръщене - 15 работни дни.

Бутониери, тейбъл картички, сватбени бутилки, късметчета - 10 работни дни.

Подаръчета за кръщене10 работни дни.
 
Срока, който сме определили за изработване на продуктите
е възможно да варира в зависимост от натовареността,
като ще бъдете предварително уведомени за това.
През зимния период поръчките се изработват в по-кратък срок (7-10 дни).
Обявените срокове не включват времето за доставка.


 
При поръчката на сватбени покани, подаръци за гости, покани за кръщене
или друг артикул Ви препоръчваме да поръчате резервни бройки,
за да не Ви се налага отново да изчаквате необходимото време за изработка.

1.  Артикули.

Артикулите, които предлагаме са ръчно изработени или декорирани, възможни са минимални разлики в снимките и реалния продукт. Продуктите ни са с авторско право, за това Ви молим да не използвате информация и снимков материал без наше съгласие.

Голяма част от продуктите ни нямат минимално количество за поръчка, така че имате възможност да поръчате 1бр. от желания от Вас продукт, за да улесните избора си. Мострите се заплащат по цени обявени в сайта, като разходите за доставката се поемат от клиента. Предвид разнообразието на продуктите, които предлагаме и възможноста за различни цветови комбинации - не поддържаме артикулите си на склад. В зависимост от натовареността - срока за изработка на мостри е до 10 работни дни от датата на поръчката.

Цените обявени в сайта са с включен ДДС и важат за 1бр, в случай, че не е упоменато друго.

В цената на сватбените покани и поканите за кръщене е включено надписването в черен цвят. Цветния печат се заплаща допълнително и е 0,30лв за бр.

Не носим отговорност относно точността на цветовете от снимковия материал показан на сайта, тъй като всеки компютър в зависимост от настройките си предава цветовете по различен начин. 

Не носим отговорност за допуснати правописни или друг вид грешки. Текстовете, които ни предоставяте не биват проверявани преди печат.

Канелата е натурален продукт - имайте предвид, че дебелината и формата и са променливи, единствено дължината е фиксирана. Тези фактори не позволяват да гарантираме еднаквостта на артикулите ни, които са изработени с канела.

Морски звезди и рапани - за изработката на продуктите на морска тема се използват естествени морски звезди и рапани, размерите им варират. В описанието на всеки продукт можете да намерите приблизителните им размери.

В отделните точки изредени по-долу имате възможност подробно да се запознаете с условията, начина на поръчка, плащане, изработка и др.

2. Как да поръчам?

Можете да поръчате по един от следните начини:

На телефон:

+ 359 876 312 389 Ани- от понеделник до петък / 10:00 - 17:00 часа
+359 878 933 783 Роси- от понеделник до петък / 10:00 - 17:00 часа

Чрез e-mail: aristyle.weddings@gmail.com

Чрез Facebook: https://www.facebook.com/aristyleweddings и https://www.facebook.com/aristylegifts

Чрез уеб сайта - след предварително направена , регистрация .

* Необходимо е да ни предоставите информация относно цветовата комбинация на продукта, който сте избрали и количеството, което желаете да поръчате.

* Изпратете ни текста, който желаете да бъде надписан (за покани и подаръци). Предварително проверявайте текстовете си за правописни или друг вид грешки.

* Имена на получателя, адрес за доставка и телефон за връзка.

3. Как се извършва плащането?

За да потвърдите поръчката си е необходимо да заплатите 50% от сумата по банков път, за да бъде тя валидна. Останалата част от сумата се заплаща при получаване на поръчката с наложен платеж.

Всяка поръчка за сума до 20 лв. е необходимо да бъде заплатена в цял размер по банков път.*

(Сумата по доставката се поема от купувача, като тарифата се определя от ценовата листа на куриерската фирма.)

Сметка за банков превод

„Фюжън студио” ООД
ЕИК: 201363960
IBAN: BG43FINV91501014786192
BIC:  FINVBGSF
при банка Първа Инвестиционна Банка
основание: авансово плащане /номер на проформа фактура

При поръчка на дадена стока ние ще се свържем с Вас и ще Ви предоставим небходимата информация и напътствия, ако са необходими такива.

Потвърждението на поръчката означава, че сте прочели общите ни условия и сте съгласни с тях.

4. Доставка.

- Доставката в рамките на гр. София за суми над 150 лв е безплатна.
- За страната доставките са за сметка на клиента и се транспортират от куриерска фирма Еконт  на посочения от Вас адрес или до техен офис.
- След направена поръчка ние ще се свържем с Вас за потвърждение на поръчката, броя артикули, начин на изработване, получаване, заплащане.
* продуктите се изпращат само след потвърждение от страна на клиента

При възпрепядстване навременното изпълнение на поръчката уведомяваме клиента по телефон или чрез e-mail за настъпилите обстоятелства.

5. Кога се доставят стоките?

Има определен срок за изработката на всеки продукт. Ако изработим поръчката Ви по-рано от обявения срок, ние ще се свържем с Вас, за да потвърдите възможността си за приемане на поръчката.

Доставките на адрес се извършват с куриерска фирма Еконт в работно време от 9:00 до 18:00 / събота до 14 часа /. Желателно е да дадете адрес, на който можете да получите поръчката в този часови диапазон. В случай, че желаете да получите поръчката си в определен от вас час се заплаща допълнителна такста в зависимост от тарифата на куриерската фирма. Доставката може да бъде направена и до офис на куриерската фирма, който Вие да посетите в удобно за Вас време, в работен ден /час/.

6. Лична информация.

Личните Ви данни се използват единственно и само за осъществяването на контакт с Вас, както за изработването на поръчката, така и при доставката. Достъп до тази информация имаме единствено ние и куриерската фирма, която осъществява доставката.

7. Как да откажа вече направена поръчкa?

Можете да откажете поръчани и доставени продукти в следните случай:
1. Видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания.
2. Всяка пратка се изпраща със застраховка чупливост. Проверявайте пратките си при получаване. В случай, че пратката ви е повредена - уведомете куриера. Рекламации не се приемат, в случай, че не сте уведомили куриерската фирма своевременно при получаване на пратката.
3.Плащането на капаро (авансов банков превод) гарантира Вашето желание за изработване на поръчката. Материалите необходими за изработката се закупуват и започва работния процес. При несвоевременен отказ от Ваша страна на поръчката, капарото не се възстановява.
Чрез изпращане на поръчката, потребителят извършва действие, което представлява волеизявление, обвързващо го със силата на договор - него ( потребителят ) и Еконт, съответно на описаните в настоящия документ условия и правилата на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗППТ).

Гореописаните рекламации важат към момента на получаване на поръчката. Извън изброените случаи, както и извън условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗППТ, клиентът няма право да откаже да заплати и да върне доставена пратка. Ако желае да го стори няма право на възстановяване на заплатената сума и поема разходите за транспорт.

За да стартирате процедура за рекламация е необходимо да се обадите на телефоните за контакти посочени на сайта.

Ние следваме законите на Република България относно рекламациите за закупените от нас продукти.

Представяме Ви част от " Закона за защита на потребителите" , отнасяща се за правото на клиента на рекламация.

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И ЗА ПРАВИЛАТА ЗА ТЪРГОВИЯ
.... Раздел IV Право на рекламация
Чл. 25. (1) Потребителят има право на рекламация, независимо от това дали производителят е предоставил гаранция, при:
1. констатирани липси;
2. дефекти на стоката;
3. несъответствие с обявения размер...
(2) Рекламацията при констатирани липси и явни дефекти се предявява до три работни дни след закупуването на стоката. ...
Чл. 26. При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:
1. възстановяване на заплатената сума;
2. заменяне на стоката с нова;
3. отбив от цената;
4. безплатно извършване на ремонт.
Чл. 27. (1) Търговецът е длъжен да приема рекламация през цялото работно време в търговския обект, където е закупена стоката, или на адреса си на управление, освен ако в документа за гаранция не е определено друго.
Чл. 28. При нарушаване на задълженията по предоставената гаранция или при неприемане на рекламация потребителят може да се обърне за съдействие към сдруженията на потребителите, органите за защита на потребителите или към помирителните комисии или да предяви иск в съда. ...
Пълен текст на закона може да намерите: http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/118853.html

8. Връщане на стоки закупени от интернет сайта на Ari Stylе

Продуктите, които изработваме са персонализирани и се изработват по индивидуален проект. Тези фактори не позволяват връщането на стока, в случай, че тя отговаря на поръчания от Вас продукт. Всяка пратка е със застраховка "Чупливост", което Ви дава право да я отворите, за да проверите за причинени повреди от транспортирането.

Ако закупената стока, НЕ отговаря на поръчания от Вас продукт, можете да я върнете в срок от 7 работни дни от датата на он-лайн покупката. Рекламацията се приема единствено ако продуктите са с ненарушен външен вид. ( според закона за ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ). Върнатите продукти подлежат на корекция до отстраняване на несъответствията. В случай, че корекцията е невъзможна, имате право на отбив от крайната цена на продукта, стойността на върнатата стока да бъде използвана като кредит за други покупки от сайта или сумата на поръчката да бъде възстановена. Ari Stylе не възстановява направените разходи за услуги, транспортни разходи и такса за наложен платеж.

Върнатата стока трябва да бъде в оригинална опаковка и пълна окомплектовка, включително транспортна опаковка.

9. Онлайн магазин Ari Stylе

Ателие „АриСтайл”, собственост на „Фюжън студио” ООД, запазва правото си да използва всички новосъздадени по индивидуална поръчка продукти с цел реклама на своята дейност и услуги.